IVAR gjenvinningsstasjon Nordmarka
Fiskåvegen 265
4120 Tau

Åpningstider:
Mandag, tirsdag, onsdag og fredag fra kl. 07:30 - 14:30.
Torsdag fra kl. 07:30 - 19:00.
Lørdag fra kl. 09:00 -13:00.
Søndag: Stengt.

Mobil: 934 44 381.

Vår servicetelefon 51 75 95 50 er åpen mandag - fredag mellom kl. 08.00 - 15.00.

NordmarkaIVAR gjenvinningsstasjon Nordmarka. Foto: Kjetil Birkedal Pedersen.

ansatt

Våre sorteringseksperter står klare til å hjelpe deg med å håndtere avfallet ditt, enten det skal kastes eller leveres inn til gjenbruk.

 

Dette kan du levere på gjenvinningsstasjonen:

På gjenvinningsstasjonen kan du levere avfall og skrot som du har stående på loftet, i garasjen, i kjelleren eller i hagen.

Her sorterer du avfallet selv, og legger det i containere merket metall, trevirke, papp/papir, restavfall, hvitevarer osv. Spør gjerne betjeningen på stasjonen hvis du er i tvil om hvor du skal legge avfallet.

Spør alltid hvis du skal levere farlig avfall slik som parafin, spraybokser med lakk, medisiner, løsemidler, spillolje osv. Husk original emballasje.

Eksempler på hva du kan levere:

Badekar, sanitærporselen, barnevogner, sykler, glass, gressklippere, hvitevarer, kuldemøbler, metaller, møbler, madrasser, panelovner, papp/papir, farlig avfall, takplater, tepper, trevirke, tv, radioer, utslitte klær/tekstiler, vedovner, isopor.

Dette kan du ikke levere til gjenvinningsstasjonen: fyrverkeri, ammunisjon, nødraketter, nødpeilesender og eksplosiver. (Kontakt lokalt lensmannskontor for levering av denne type avfall).

Hageavfall: Nordmarka gjenvinningsstasjon har et eget område for levering av hageavfall.

Nordmarka

Nordmarka

Administasjonsbygget på IVAR gjenvinningsstasjon Nordmarka. Foto: Kjetil Birkedal Pedersen.

 

Bruk gjennomsiktige sekker

Mange har tidligere levert usortert avfall i plastsekker. For at vi skal kunne ta vare på ressursene i avfallet, må det sorteres. Det er også svært viktig å få sortert ut alt farlig avfall slik at det går til riktig sluttbehandling. For fremtiden blir det derfor stilt krav om å sortere alt avfall, også avfall som leveres i sekker.

Bruker du blank sekk, kan vårt personale umiddelbart se om det kun er restavfall i sekken eller om de må trå til med veiledning til riktig sortering. Vi oppfordrer derfor alle om å bytte ut «svartsekkene» med gjennomsiktige sekker for levering ved gjenvinningsstasjonen.

Gjennomsiktige sekker kan kjøpes på gjenvinningsstasjonen eller i butikken.

gjennomsiktige sekker

Båtpant

Nå kan du få penger for den gamle båten din.

Fra 1. oktober kan du levere båten gratis og få kr. 1.000,- i vrakpant. Små fritidsbåter er båter brukt til sports- og fritidsbruk med skroglengde inntil 15 fot (4,57 meter) uten innenbordsmotor. Dette inkluderer også kano, kajakk og lignende. Båtene må leveres uten motor, evt. påhengsmotor må være tom for drivstoff. Plastbåter over 15 fot kan leveres på Nordmarka, Viganeset og Gåsavika. Pris per tonn blir da kr 1938,-.

Kasserte fritidsbåter på avveie er et forurensningsproblem. Det er Miljødirektoratet som administrer en tilskuddsordning, og alt du behøver å gjøre er å levere båten din gratis og fylle ut et skjema.

 

Har ditt firma behov for container?

Vi har ulike størrelser og ulike typer containere til leie.

Ta kontakt med oss på tlf. 51 75 95 50 så ordner vi rask levering og innhenting.

nordmarka

nordmarkaFoto: Kjetil Birkedal Pedersen.