IVAR gjenvinningsstasjon Gåsavika
Gåsavikja 11
4230 Sand

Åpningstider:
Tirsdag fra kl. 12:00 - 16:00.
Torsdag fra kl. 12:00 - 18:00.
Lørdag fra kl. 10:00 - 12:00.

Vår servicetelefon 51 75 95 50 er åpen mandag - fredag mellom kl. 08.00 - 15.00. Lørdag fra 09.00 - 13.00.

 

Dette kan du levere på gjenvinningsstasjonen:

På gjenvinningsstasjonen kan du levere avfall og skrot som du har stående på loftet, i garasjen, i kjelleren eller i hagen. Her sorterer du avfallet selv, og legger det i containere merket metall, trevirke, papp/papir, restavfall, hvitevarer osv. Spør gjerne betjeningen på stasjonen hvis du er i tvil om hvor du skal legge avfallet. Spør alltid hvis du skal levere farlig avfall slik som parafin, spraybokser med lakk, medisiner, løsemidler, spillolje osv. Husk original emballasje.

Dette er eksempler på hva du kan levere på gjenvinningsstasjonen:

Badekar, sanitærporselen, barnevogner, sykler, glass, gressklippere, hvitevarer, kuldemøbler, metaller, møbler, madrasser, panelovner, papp/papir, farlig avfall, takplater, tepper, trevirke, tv, radioer, utslitte klær/tekstiler, vedovner, isopor.

Dette kan du ikke levere til gjenvinningsstasjonen: fyrverkeri, ammunisjon, nødraketter, nødpeilesender og eksplosiver. (Kontakt lokalt lensmannskontor for levering av denne type avfall).

Hageavfall: Gåsavika gjenvinningsstasjon har et eget område for levering av hageavfall.

 

Bruk gjennomsiktige sekker

Mange har tidligere levert usortert avfall i plastsekker. For at vi skal kunne ta vare på ressursene i avfallet, må det sorteres. Det er også svært viktig å få sortert ut alt farlig avfall slik at det går til riktig sluttbehandling. For fremtiden blir det derfor stilt krav om å sortere alt avfall, også avfall som leveres i sekker.

Bruker du blank sekk, kan vårt personale umiddelbart se om det kun er restavfall i sekken eller om de må trå til med veiledning til riktig sortering. Vi oppfordrer derfor alle om å bytte ut «svartsekkene» med gjennomsiktige sekker for levering ved gjenvinningsstasjonen.

Gjennomsiktige sekker kan kjøpes på gjenvinningsstasjonen eller i butikken.

gjennomsiktige sekker

Båtpant

Nå kan du få penger for den gamle båten din.

Fra 1. oktober kan du levere båten gratis og få kr. 1.000,- i vrakpant. Små fritidsbåter er båter brukt til sports- og fritidsbruk med skroglengde inntil 15 fot (4,57 meter) uten innenbordsmotor. Dette inkluderer også kano, kajakk og lignende. Båtene må leveres uten motor, evt. påhengsmotor må være tom for drivstoff. Plastbåter over 15 fot kan leveres på Nordmarka, Viganeset og Gåsavika. Pris per tonn blir da kr 1938,-.

Kasserte fritidsbåter på avveie er et forurensningsproblem. Det er Miljødirektoratet som administrer en tilskuddsordning, og alt du behøver å gjøre er å levere båten din gratis og fylle ut et skjema.

Bilde av båtFoto: Unsplash.