IVAR gjenvinningsstasjon Gåsavika
Gåsavikja 11
4230 Sand

Åpningstider:
Tirsdag fra kl. 12:00 - 16:00.
Torsdag fra kl. 12:00 - 18:00.
Lørdag fra kl. 10:00 - 12:00.

Stengt 1. mai.

Vår servicetelefon 51 75 95 50 er åpen mandag - fredag mellom kl. 08.00 - 15.00. 

 

Dette kan du levere på gjenvinningsstasjonen:

På gjenvinningsstasjonen kan du levere avfall og skrot som du har stående på loftet, i garasjen, i kjelleren eller i hagen. Her sorterer du avfallet selv, og legger det i containere merket metall, trevirke, papp/papir, restavfall, hvitevarer osv. Spør gjerne betjeningen på stasjonen hvis du er i tvil om hvor du skal legge avfallet. Spør alltid hvis du skal levere farlig avfall slik som parafin, spraybokser med lakk, medisiner, løsemidler, spillolje osv. Husk original emballasje.

Dette er eksempler på hva du kan levere på gjenvinningsstasjonen:

Badekar, sanitærporselen, barnevogner, sykler, glass, gressklippere, hvitevarer, kuldemøbler, metaller, møbler, madrasser, panelovner, papp/papir, farlig avfall, takplater, tepper, trevirke, tv, radioer, utslitte klær/tekstiler, vedovner, isopor.

Dette kan du ikke levere til gjenvinningsstasjonen: fyrverkeri, ammunisjon, nødraketter, nødpeilesender og eksplosiver. (Kontakt lokalt lensmannskontor for levering av denne type avfall).

Hageavfall: Gåsavika gjenvinningsstasjon har et eget område for levering av hageavfall.

Forbud mot sorte sekker

Bruk gjennomsiktige sekker

Fra 01.01.2021 innfører vi forbud mot fargede plastsekker. Et slikt forbud er helt nødvendig for at vi skal kunne utøve en forsvarlig mottakskontroll og sikre at det ikke kommer farlig avfall eller selvantennelige materialer (litiumbatterier) inn i avfallsstrømmene som skal gjenvinnes. I tillegg viser undersøkelser at mellom 50 og 70 prosent av innholdet i disse sekkene er avfall som burde vært resirkulert i stedet for å gå til forbrenning. Vi tror publikum kommer til å bli enda bedre til å kildesortere når de må levere avfallet i gjennomsiktige avfallssekker. 

Gjennomsiktige sekker kan kjøpes på gjenvinningsstasjonen eller i butikken.

gjennomsiktige sekker

Båtpant

Nå kan du få penger for den gamle båten din.

Fra 1. oktober kan du levere båten gratis og få kr. 1.000,- i vrakpant. Små fritidsbåter er båter brukt til sports- og fritidsbruk med skroglengde inntil 15 fot (4,57 meter) uten innenbordsmotor. Dette inkluderer også kano, kajakk og lignende. Båtene må leveres uten motor, evt. påhengsmotor må være tom for drivstoff. Plastbåter over 15 fot kan leveres på Nordmarka, Viganeset og Gåsavika. Pris per tonn blir da kr 1938,-.

Kasserte fritidsbåter på avveie er et forurensningsproblem. Det er Miljødirektoratet som administrer en tilskuddsordning, og alt du behøver å gjøre er å levere båten din gratis og fylle ut et skjema.

Bilde av båtFoto: Unsplash.