hentavfall.no, glassemballasje Bestill tømming av glassemballasjedunken på www.hentavfall.no

Fra 01.01.2023 er det slutt på at renovasjonsbilen tømmer glassemballasjedunken til faste tider slik som nå. Da må du selv bestille tømming på nettsiden hentavfall.no, og sette dunken ut til veien som vanlig på den avtalte datoen du får av hentavfall.no. Du kan få tømt beholderen for glassemballasje inntil 6 ganger på tolv måneder. Det er lurt å bestille tømming i god tid - gjerne når dunken er halvfull. Ventetiden på tømming kan være opp mot 2 måneder og litt til i de travleste periodene.

Hva skal i dunken:

  • Alt som det har vært mat og drikke i slik som tomme syltetøyglass, tacoglass, vin- og ølflasker, brusflasker uten panteordning av glass osv.

Dette skal ikke i dunken:

  • Du kan ikke kan kaste f.eks drikkeglass, krystall, ildfaste former, keramikk, speil eller vindusglass i denne dunken. Disse produktene har en helt annen smeltegrad. Metallemballasje og andre gjenstander av metall, slik som tomme hermetikkbokser, makrelltuber osv skal kastes i restavfallsdunken eller leveres på gjenvinningsstasjonen.

Henting

Kvelden før eller senest kl 06.00 på selve hentedagen, må du trille glassemballasje-
dunken frem ved kjørbar vei eller der hvor avfallet vanligvis hentes. 

Slik virker det:

Gå inn på nettsiden hentavfall.no. Klikk deg inn på riktig fylke og kommune. Velg deretter Glassemballasje. Begynn å skrive adressen din, og velg riktig husnummer fra listen som kommer opp. Får du ikke opp alle husnumrene i gata/veien, skriv hele gateadressen og begynn på husnummeret ditt. Sjekk at du har valgt korrekt gateadresse før du sender skjema. Får du ikke opp tilgjengelige datoer, er hentedagene allerede fulltegnet med bestillinger. Vi anbefaler da at du venter et par dager før du prøver igjen. Vi legger inn hentedatoer fortløpende. Når bestillingen er fullført vil du få en bekreftelse på mobilen din med dato for henting.

Informasjon til sameier og borettslag med 10 eller flere boenheter
Sameier og borettslag med 10 eller flere boenheter vil automatisk få faste tømminger av glassemballasjedunkene (slik som i dag), og skal derfor ikke bestille henting på hentavfall.no.

Informasjon til sameier og borettslag med mindre enn 10 boenheter
Sameier og borettslag med mindre enn 10 boenheter må registrere èn kontaktperson som vil få tilgang til å bestille tømming av glassemballasjedunken(e). Dette gjøres ved å kontakte IVAR Renovasjon Ryfylke på tlf. 51 75 95 50 eller klikk deg inn på www.hentavfall.no og lag en bruker der selv.

Har du spørsmål om ordningen, eller har du problemer med å finne ut av hvordan du skal gjøre bestillingen ta kontakt med kundeservice på tlf. 51 75 95 50.