Tre millioner batterier på avveie, hvert år

Ikke kast batterier i retsavfallet, er den klare beskjeden fra firkløveret som har jobbet fram kampanjen. Oppbevar brukte batterier i en brannsikker beholder (f.eks syltetøyglass), teip polene og lever de jevnlig til en butikk som selger batterier av samme type eller til gjenvinningsstasjonen.

Etter plukkanalysen på IVAR sitt ettersorteringsanlegg på Forus i juni, estimerer vi at over tre millioner batterier kastes i restavfallet hvert år. 

Ett tankekors er at de samme batteriene og elektriske avfallet først havnet under kjøkkenbenken, og i bossduken hjemme hos innbyggerne. Det utgjør en betydelig brannfare, og er noe vi må gjøre noe med. Derfor satte vi igang arbeidet med kampanjen som Bare-bare som nå er lansert. 

Hver husstand i Norge har i snitt 70 batterier hjemme

Målet med kampanjen er å gjøre folk oppmerksomme på at de gjerne har flere batterier i livet sitt enn de tror, og at det er viktig å behandle de med respekt og leverer de til gjenvinning for å unngå brannfare både hjemme, i bossbiler og hos de som tar i mot batteriene.

Batterier i restavfallet er en nasjonal utfordring

Det er ikke bare i Rogaland at branner oppstår på grunn av feilsorterte batterier. Det skjer i bossdunker, bossbiler og gjenvinningsanlegg over hele landet. Vi gir derfor bort kampanjen til andre i renovasjonsbransjen, helt gratis. Vi opprordrer selvfølgelig alle i bransjen til å delta i kampanjen, og blir med å maler Norge gul i tiden framover!